OBAVIJEST O ZAVRŠNOME ISPITU

Poštovani polaznici! 🙂
Materijali iz srednjoegipatskoga jezika i objašnjenje vezano uz zadaće i kako će izgledati ispit iz srednjoegipatskoga jezika nalaze se u postu ispod ovoga. Krenimo, dakle, na formalne stvari.

Zagrebačka egiptološka škola završit će s radom 20. svibnja 2014. godine. ZEŠ je zamišljen kao jednosemestralni tečaj nakon kojega se polaznicima izdaje certifikat iz egiptologije. Kako ste već bili obaviješteni, certifikati će se izdati onim polaznicima koji su zadovoljili minimum uvjeta. To su:

  1. pohađanje nastave (2/3 dolazaka za mitologiju i povijest – za jezik dolasci nisu bitni, bitne su zadaće)
  2. predavanje zadaća iz srednjoegipatskoga jezika (2/3 zadaća; progledat ću kroz prste ako ste na granici, ali potrudite se sad dokraja imati sve obaveze; prazne potpisane papire doista ne mogu računati kao rad)
  3. minimalno 60 % iz svakoga dijela gradiva na završnome ispitu

Popis kandidata koji mogu izaći na završni ispit bit će objavljen do posljednjega sata nastave srednjoegipatskoga jezika.
Završni ispit održat će se 26. i 27. svibnja u 18 sati. Dakle, ispitu možete pristupiti na jedan od ova dva dana prema vlastitomu izboru.

Pismenu provjeru znanja održat će predavači, a testiranje će trajati maksimalno 3 sata. Ispit će se sastojati od desetak zadataka iz staroegipatskoga jezika (prijevod nekoliko rečenica s egipatskoga na hrvatski, prijevod nekoliko rečenica s hrvatskoga na egipatski) i desetak pitanja iz egipatske mitologije i povijesti. Pitanja će biti isključivo iz fundusa gradiva koje možete pronaći na našim stranicama. Detaljniji izgled ispita bit će prokomentiran na nastavi. Dodjela certifikata i proslava završetka ZEŠ-a održat će se sredinom lipnja, o čemu ćete naknadno biti obaviješteni.

Detaljnije o stvarima vezanima uz jezik pogledajte u donjemu postu. Također, planira se izlet u Torino, u muzej i zbirku, vjerojatno će cijena biti oko 1000 kuna, a išlo bi se od 6. lipnja (petak ujutro) do 8. lipnja (nedjelja), a ako bude više ljudi, moguće je da će se smanjiti. Razmislite o tome biste li htjeli na terensku nastavu. Igor će vam sutra detaljnije reći o tome.

Također, svim polaznicima koji su pohađali naša predavanja i sudjelovali u radu ZEŠ-a, a koji ne žele ili nažalost nisu stekli uvjete za izlazak na ispit za dobivanje certifikata, najljepše zahvaljujemo na dolasku i druženju. Nadamo se da je vrijeme koje su proveli sa nama bilo zabavno i poučno te ih pozivamo da nam se pridruže na simboličnoj završnoj proslav te budućim egiptološkim događanjima. S obzirom na to da smo htjeli da ovo ipak ima neku formalnu važnost, ne bi bilo u redu prema polaznicima koji su ispunjavali i više nego dobro svoje obaveze, redovno dolazili i pisali zadaće, da se isto priznanje da i onima koji to nisu činili. Međutim, također podsjećamo sve polaznike da članske iskaznice, koje su bile uvjet za upis u ZEŠ, vrijede do kraja 2014. godine, čime se ostvaruje slobodan ulaz u Arheološki muzej i ostala članska prava objašnjena na stranicama Muzeja (www.amz.hr).

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s